RCAST.NET

Meteo 13 iunie – 12 iulie 2021. Schimbări bruște de vreme: când se termină furtunile

Meteo 13 iunie – 12 iulie 2021. O perioadă caracterizată prin instabiliate termică

Meteo 13 iunie – 12 iulie 2021. Prognoza ANM emisă vineri pentru următoarea perioadă nu este una îmbucurătoare. Vom avea parte de precipitații, vijelii și cantități mari de apă acumulate. Așa că vara aesta nu vom avea parte de temepraturi ridicate, și umbrela va deveni un accesoriu permanent.

Meteo 13 iunie – 12 iulie 2021. O perioadă carcaterizată prin instabiliate termică

Dacă în acest weekend avem avertizări de Cod Galben, nici după 14 iunie vremea nu se va schimba cu mult. Următoarea perioadă, conform ANM, este caracterizată de instabiliate termică, temperaturi scăzute și precipitații abundente.

În zona Banatului, prognozează ANM, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă. În următoarea perioadă media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade. Minimele vor ajunge la aproximativ 13 grade.

În intervalul 13-15 iunie, temperaturile vor scădea cu circa 2 grade, mai spune ANM. Ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la. La finalul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade. În toată această perioadă ploile vor fi pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ. DIn păcate aceste fenomene se vor semnala ți după 14 iunie. După ziua de luni, între 15-20 iunie va exista posibilitatea apariției precipitațiilor.

În Crișana, după data de 15 iunie, 13-15 iunie, temperaturile vor fi mai scăzute, cu cel puțin 2 grade. Ulterior maximele vor ajunge la 27 de grade, și cele minime la 14 grade. Începând cu data de 16 iunie și aici va exista posibilitatea apariției precipitațiilor.

Vreme schimbătoare și în restul țării

Meteo 13 iunie – 12 iulie 2021. Zona de vest a țării nu este ferită de temperaturi scăzute și chiar de precipitații. Astfel că, după 15 iunie, 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor scădea ușor. Din 18 iunie temperaturile vor ajnge la valori de 26 de grade, iar cele minime la 12 grade. Doar pe 14 iunie cantitățile de apă vor fi mai însemnate, în urma precipitațiiilor mai abundente.

Nord-vestul țării, zona Maramureșului, după 15 iunie, va avea parte de temperaturi mai scăzute cu cel puțin 3 grade celsius. După acest moment temperaturile vor crește, maximele ajungând la 26 de grade, iar minimele la 13 grade. ANM prognozează averse pe arii extinse și posibil însemnate cantitativ, mâine, pe 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și a descărcărilor elecrice și în intervalul 17-20 iunie.

Trecând în estul teritoriului, ANM spune că în Moldova, de-abia din 18 iunie se vor semnala temperaturi ridicate, de până la 28 de grade, minimele ajungând la 14 grade. Și aici vor fi ploi în general slabe, îndeosebi în zona deluroasă.

Meteo 13 iunie – 12 iulie 2021. Estul extrem al teritoriului, Dobrogea, va avea parte de precipitații asociate cu instabilitate atmosferice, iar ulterior doar în puține zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice. Aici temperaturile vor fi mai scăzute, după data de 15 iunie, cu cel puțin 2 grade.

În Muntenia, ANM anunță instabilitate atmosferică local importante, ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. În intervalul 13-15 iunie, vremea va fi ceva mai rece. Începând cu 18 iunie, acst lucru se va schimba, temperaturile ajungând la 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade celsius.

NIci Oltenia nu scapă de instabilitate termică și precipitații, local mai însemnate. Cât despre temperaturi, acestea vor crește după 18 iunie, ajungnd la 28 de grade celsius. La munte temperaturi scăzute de 14-15 grade și fenomene de instabilitate termică și precipitații.

Afișați mai multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button